A
Nagysimonyi Evangélikus Férfidalkör

és a falu kulturális életének hozzá kapcsolódó
rövid története

- CD adatlemez -

Nagysimonyi kultúrtörténetének e lemezen őrzött darabjait
tisztelettel ajánlom
az egykori nagy idők tanúinak emlékezetéül!

Szabó László
szerző, szerkesztő

Előszó a CD lemezhez:
      Örömmel teszem közkinccsé Nagysimonyi kultúrtörténetének e darabjait, melyek CD lemez formájában a 2009. évben nyertek először megfogalmazást. A közben eltelt évek során a lemezen található kultúrtörténeti munkák kissé változtak, bővültek, fejlődtek, csinosodtak. A jelenlegi verziószámok most éppen ezért magasabb értékeket mutatnak mint korábban, de az idő előre haladtával egyre kevésbbé valószínű e munkákat érintő forrás, fénykép vagy írott dokumentum előkerülése. Az emlékezet is egyre jobban homályba vész, s a régieket csak a megsárgult fényképek és e kultúrtörténeti munkák anyagai idézik, hogy őrizzük meg a NAGYSIMONYI NAGY IDŐK TANÚINAK emlékezetét!

Sokkal jobb, kényelmesebb, és szemléletesebb az anyag multimédiás számítógépen történő tanulmányozása - a kinyomtatott papírhoz képest - hiszen itt a több oldalas lapozások egy egérkattintással helyettesíthetők, a képek nagyíthatók, és a legnagyobb előny, hogy a kottapéldák, a zenék megszólaltathatók.
* * * Letölthető és Windows alá telepíthető szöveges MIDI lejátszó: [Szöveges -free- MIDI lejátszó: Vkaraoke.exe] * * *
Az alábbi anyagok nem csak a dokumentumokba beillesztett képeket, hanem sok-sok hivatkozást is tartalmaznak, hogy rögtön elénk tárulhasson a szóbanforgó kép, vagy megszólalhasson az aktuális kórusmű, így a zene hallgatásával egyidejűleg tudjuk annak kottáját vagy éppen a szövegét tanulmányozni. A megjelenítés operációs rendszerektől való függetlenítése céljából a megfogalmazás HTML formátumban történt, valamint az általam tervezett nyomtatott elrendezés hiteles megőrzése céljából a CD lemezen található következő anyagok tanulmányozhatók és nyomtathatók PDF formátumokból is:
      - Nagysimonyi Evangélikus Férfidalkör   verzószám: 6.0
  (A pdf formátum csak a CD lemezen elérhető.)
      - Nagysimonyi kulturális élete a két világháború között   verzószám: 2.3   (A pdf formátum csak a CD lemezen elérhető.)
      - Mód Aladár: A Nagysimonyi Ev. Gyülekezet Története   verzószám nélkül   (A pdf formátum csak a CD lemezen elérhető.)
      - MÁV Haladás Dalkör és a Nagysimonyi Evangélikus Férfidalkör   verzószám nélkül   (A pdf formátum csak a CD lemezen elérhető.)
Egy web szerveren az egyik szempont a helytakarékosság, viszont egy CD lemez által biztosított bőséges szabad hely lehetőséget nyújt a kapcsolódó képek kiváló felbontással történő közlésére is. Éppen ezért érdemes körülnézni a CD lemez mappaszerkezetében, mert a képek jól felnagyítható eredeti felbontású változatait is megtalálja az apró részletekre, vagy egy-egy ismerős arcra kíváncsi olvasó.

Tartalomjegyzék:

- A Nagysimonyi Evangélikus Férfidalkör   verzószám: 6.0

- Nagysimonyi kulturális élete a két világháború között   verziószám: 2.3

- MÁV Haladás Dalkör és a Nagysimonyi Evangélikus Férfidalkör   verziószám nélkül

 

Szerzői jognyilatkozat:
Minden szerzői jog fenntartva, beleértve ezen lemez és annak részeinek másolását, terjesztését, valamint bármiféle nyomtatott sajtóban vagy elektronikus médiában történő megjelentetését, illetve közzétételét!

Kelt:     Nagysimonyi, 2016. január 16.

Szabó László
szerző, szerkesztő
9561-Nagysimonyi, Rákóczi Ferenc u. 52.
Tel.: +36-95/440-094a DALÁRDÁS CD dísztok külseje


a DALÁRDÁS CD dísztok belseje


a SZÍNDARABOK CDtok külseje


a SZÍNDARABOK CDtok belseje