Üdvözöljük Nagysimonyi község honlapján! Hírek, közlemények, aktuális információk
Üdvözöljük Nagysimonyi község honlapján! Bemutatkozás, természeti környezet, történelem
Üdvözöljük Nagysimonyi község honlapján! Önkormányzat, hivatal, elektronikus közigazgatás
Üdvözöljük Nagysimonyi község honlapján! Általános információk
Üdvözöljük Nagysimonyi község honlapján! Megközelítés, látnivalók, térképek
Üdvözöljük Nagysimonyi község honlapján! Fotóalbumok településünkről, eseményeinkről
Üdvözöljük Nagysimonyi község honlapján! Választási információk

A honlap szerkesztés alatt áll, így egyes menüpontok még üresek, vagy félkész állapotban lehetnek. A hiányosságokért megértésüket és türelmüket kérjük.

Polgármesteri köszöntő

Üdvözlet

Örömmel és őszinte barátsággal köszöntöm Önt, Tisztelt Érdeklődő, aki Nagysimonyi község honlapját felkereste.

Kérem, kövessenek egy kis virtuális bemutatkozásra honlapunkon, amelyből megismerhetik településünk gazdag történelmét, jelenét, bepillantást nyerhetnek társadalmi, kulturális és egyházi életünkbe.

Nagysimonyi Vas megyében, a Kemenesi dombság lankáin fekszik Sárvártól 12, míg Celldömölktől 7 km- re. Községünkön a Szombathely- Budapest vasútvonal és a 834- es számú, Pápát Sárvárral összekötő közúti főútvonal halad át. Egy igazi gyöngyszeme Kemenesaljának, hisz lehet, hogy az itteni szem már megszokta, de nagyon szép panorámával rendelkezünk: tiszta időben, tekintetünkkel kelet felől délnek haladva, a Bakony, és a Somló integet, majd a Balatoni hegyek, a Sümegi vár és a Kissomlyó csipkézik a horizontot, míg egy másik helyről nézve, az Alpok havas hegycsúcsai látszanak. A közeli Ság- hegy pedig itt van a kertek alatt. Földrajzi adottságaink kiválóan alkalmasak a szőlőtermesztésre. A megfelelő infrastruktúrával ellátott 980 fő lélekszámú községünk a Celldömölki járás harmadik legnagyobb települése, ahonnét 12 km- en belül négy meleg vizű fürdő is elérhető.

Az aktív lakosság a helyi foglalkoztatási lehetőségeken kívül a környező városokban talál munkahelyet, melyek közül a megyeszékhely, Szombathely is csak mintegy félórányi utazásra van. Az itt élőknek a helyben működő civil szerveződéseken keresztül megfelelő palettát tudunk kínálni a kulturális, sport, és társadalmi életben való részvételre, míg lelki törődésünkről a katolikus és evangélikus egyház gondoskodik, ugyanakkor az igényeket magas szinten kielégítő intézményrendszert is működtetünk.

Községünk szülöttjeként tartjuk számon a nándorfehérvári hőst, Dugovics Tituszt, akiről utca és közintézmény van elnevezve, valamint köztéri emlékművel is őrizzük kultuszát. Emellett történelmi örökségünk még a közigazgatási területünkön lévő első világháborús Hadifogoly-temető.

Összességében Nagysimonyi, szellemiségében őrzi a múltat, tiszteli a hagyományokat, ugyanakkor modern és teljesen nyitott a nagyvilágra. Egy élhető élettér, ahol minden, tisztességes munkából boldogulni akaró ember megtalálhatja a számítását. Ezért is ajánlom figyelmébe Önnek, de letelepedőknek és turistáknak is egyaránt. Ha környékünkön jár, látogasson el hozzánk, élvezze a helyiek vendégszeretetét - szívesen látjuk. Remélem, hogy sikerült felkeltenem az érdeklődését településünk iránt, és kérem lapozzon tovább honlapunkon - érdemes.


Tisztelettel:


Lábos András
polgármester

Magyar Falu Program, Nagysimonyi
 
IMPRESSZUM, SZERZŐI JOGOK:
Nagysimonyi Község Önkormányzat hivatalos honlapja

ÜZEMELTETŐ
Nagysimonyi Község Önkormányzata
9561 Nagysimonyi, Kossuth Lajos u. 12.
Telefon: 06-95) 550-005
e-mail: nsimonyi@aiplanet.hu
Verzió: 0.8 béta